Sukces uczniów ZPSWR w Cieszynie w konkursie „Najlepsze wielkanocne wypieki”

Potrawy konkursowe oceniane były w dwóch kategoriach: na słodko oraz na słono.
W rywalizacji wzięli udział również uczniowie Branżowej Szkoły I stopnia nr 5, działającej w strukturach Zespołu Placówek Szkolno-Wychowawczo-Rewalidacyjnych w Cieszynie. Młodzież przygotowała trzy propozycje kulinarne:
-
orzechowo-ajerkoniakowy tort wielkanocny
-
pasztet mięsny z brzoskwiniami oraz wiśniami
-
tradycyjny murzin
Wszystkie dania zostały bardzo dobrze przyjęte przez jury, a dwa z nich zostały nagrodzone miejscami na podium.
Wyniki konkursu:
Kategoria: Na słodko
II miejsce – tort orzechowo-ajerkoniakowy
Kategoria: Na słono
II miejsce – tradycyjny murzin
Gratulujemy uczniom oraz nauczycielom i opiekunom, którzy zaangażowali się w przygotowanie potraw. Cieszymy się, że kulinarne talenty uczniów z Cieszyna zostały dostrzeżone i nagrodzone w regionalnym konkursie. Życzymy dalszych sukcesów!
