Wiedza&praktyka - duet idealny w ZSGH w Wiśle
Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych w ramach praktycznej nauki zawodu raz w tygodniu szlifują fach nie tylko w szkolnej stołówce, ale także w wyjątkowych restauracjach w regionie. Dyrektor ZSGH p.Kornelia Zubek podpisała umowę z Dworem Skibówki w Ustroniu-Równicy, Hotelem Wisła Premium, wiślańską Karczmą Regionalną " U Karola" oraz Kompleksem Złoty Groń Resort & SPA w Istebnej. Ta innowacyjna forma zajęć obejmuje uczniów już od 2.klasy, co gwarantuje, iż przyszli absolwenci od razu po zakończeniu nauki będą niezwykle cenni na rynku
pracy.
Inicjatywa ta spotkała się z entuzjazmem, tym bardziej, że za zaangażowanie i kreatywność uczniowie mają zagwarantowane stypendium.
Docelowo praktyczna nauka u pracodawców przez cały rok szkolny obejmie wszystkie kierunki w naszym technikum.