Wizyta studyjna ZSGH z Wisły w firmie „Technica”
Uczniowie klasy 1HP zapoznali się z szeroką ofertą zastawy stołowej oraz urządzeń gastronomicznych. W sklepie zachwyca przepiękna zastawa stołowa ceramiczna i szklana. Szeroki asortyment naczyń, sprzętu gastronomicznego pozwala zadowolić klientów pragnących wyposażyć swoje zakłady gastronomiczne w niezbędne urządzenia grzewcze i chłodnicze. Wiedza i doświadczenie pracowników zapewnia fachowe doradztwo, kompleksową profesjonalną obsługę począwszy od projektu technologicznego, aż po dobór urządzeń, montażu i szkoleń.
Uczniowie z klas 2HG, 3THa, 3TG na żywo obserwowali przygotowanie i serwis potraw w show roomie (pokoju wystawowym). O oprawę fotograficzną wizyty zadbała uczennica Alicja Łacek z kl. 2THP.
Pani Iwona Gomola sporządziła zakąski gorące: nadziewane avocado z pomidorami i jajkiem poszetowym, brokuły w cieście francuskim oraz danie główne: kotlety z kalafiora z sosem szpinakowym i sosem chrzanowym z gratin z ziemniaka. Pan Adam Kajfosz przygotował boczek pieczony z chrzanowym puree ziemniaczanym z sosem anyżowym. Pani Dorota Mendrek pełniła rolę kelnerki i podała potrawy właścicielce firmy p. Małgorzacie Kiełkowskiej.
Serdecznie dziękujemy właścicielom i pracownikom firmy „Technica” za uatrakcyjnienie prowadzonych zdalnie zajęć z przedmiotów zawodowych.